Güneşlenirken ve güneş sonrası bakım önerileri

Kış boyu güneşi özleriz . Yazın bronzlaşmak ve yazın keyfini çıkarmak isteriz.Yaz gelir aynı soru kafamızın içindedir güneşin olumsuz etkilerinden nasıl korunmalıyım? Güneşten kaçmadan nasıl güneşten yararlanabilirim?

Güneş ; bereket ,sıcaklık ve sağlık . Doğal D vitamini aldığımız güneşin  bu anlamda faydaları saymakla bitmek. D vitamini bir nevi vücudumuza kalkan görevi görür ve kış boyunca bağışıklık sistemimizi güçlendirir. D vitamini depolamak için yaz aylarında güneş ışınlarından yararlanmamız gerekir.

 Önemli olan güneşe çıkacağımız doğru zamanı ve süreyi bilmek doğru bakımı cildimize uygulamaktır.

D vitamininden faydalanmak için güneşe çıktıgınız saat diliminde 20 dk hiçbir güneş koruyucu sürmeden güneşlenebileceğinizi biliyor musunuz?

Doğru güneşlenme saati ; Uzmanların genel kanaati  sabah 1' e kadar  öğleden sonra 3 den sonra ki saat dilimidir.

Deri tipine göre güneş koruyucu seçiniz.

 Yaz aylarında  vücudumuzu güneş, deniz ve kumun olumsuz etkilerinden korumanın yolu güneş sonrası bakım ürünleriyle cildimizi rahatlatmaktır.

 Güneş sonrası bakım; cildimizin korunması için büyük önem taşımaktadır. Cildi nemlendirmeli ve asla kuru bırakmamalıyız.Bunun için yaz aylarında güneş bakım krem ve losyonları kullanmamız önem taşımaktadır.

Güneş bakım kremi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri parapen ve koruyucu içermemesi olmalıdır.

Güneş kremleri UV ışınlarının sebep olabileceği kızarıklık, kuruluk, cilt aşınması gibi tüm bu problemlerin giderilmesine yardımcı oluyor. Özelikle hassas ve ince deri biriyseniz Yüksek koruma faktörlü  güneş kremleri kullanmanız uygun olacaktır.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*