Yulaf Nedir

Yulaf; ilginçtir ki hayatımıza son yıllarda girmiştir. Çok değerli bir tahıl türüdür. Marketlerde birkaç çeşit yulaf satılmaktadır. Yulaf Ezmesi Yulaf Unu Yulaf Kepeği (Yulafın dış kabuğu) Yulaf 100gr ında 389 kalori ve 11 gr lif barındırıyor. Kolesterol içermiyor.

Doymuş yağ oranı düşük ve sağlığımız için yararlı olan tekli ve çoklu doymamış yağ oranı yüksek. İçeriğinde kalsiyum, magnezyum, B6 gibi mineral ve vitaminler bulunmaktadır.

En büyük üreticileri Rusya, Kanada ve Polonya olmasına rağmen 1998 yılında Amerikan FDA kurumu yulafı sağlığa faydalı olarak kabul edince üretim yapan gıda şirketleri rahatlıkla yulaf hakkındaki sağlığa faydalarını paketlerine ve etiketlerine yazabilir hale geldiler.

Yulaf diğer tüm tahıllardan daha çok lif içermektedir. Bu lifler yemekten sonra kan şekeri dengesini kontrol etmeye yarıyor. Şeker hastası olanların Yulaf, Baklagil gibi yiyecekleri düzenli ve bol tüketmeleri gerekiyor. Bu çözünebilir lifler vücudun kolesterol dengesinide kurmasına yardımcı oluyor. Bunun için günde 3gr çözünebilir lif yani 1,5 kase yulaf lapası tüketmek gerekiyor.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*