Yulaf ezmesi nasıl kullanılır Faydaları nelerdir Yulaflı tarif

Yulaf ezmesi gün içinde abur cubur yemenizi engelleyen, sizi öğün aralarında tok tutan ayrıca günlük ihtiyacınız olan mineral ve proteini alabileceğiniz bir tahıldır.Yulaf; yoğun iş temposunda olanlara ve sporculara enerji veren destekleyici bitkisel bir çözümdür. Yulaf ezmeli çok pratik ve zengin lif içeren bir tarifi sizler için hazırladık.

Yulaf; otsu bir tahıl bitkisi olup bol miktarda nişasta içerir. Bu nedenle B vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir mineralleri bakımından zengindir. Bitkisel proteinlerin başında gelir, düzenli kullanımda vücuda detoks etkisi yaparak yenilenmesine ve yeniden yapılandırılmasına yardımcı oluyor. Sporcular ve yoğun iş temposunda olanlar için enerji veren destekleyici bitkisel çözüm. 

Yulaf da bulunan Beta glukan midenin boşalma süresinin uzun tutulmasına yardımcı olur. Böylelikle uzun süreli tokluk sağladığından diyetlerde vazgeçilmez unsurdur. 150 gr yulaf ezmesinde 8,5 gr protein mevcuttur. Gün içinde abur cubur yemenizi engeller

Yulafın Faydaları? 

  • 1 fincan yulafda günlük  ihtiyacımız olan protein ve lif mevcuttur.Bunun yanında bol miktarda B6  vitamini, Omega 3 içerir.
  • Sindirim sistemimize olumlu etkileri olan yulafın bağırsak ve mide sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kabızlık sorununa yardımcı olur.
  • Uzun süre tok tuttuğu için soya sütü, yağsız süt ya da yoğurt ile tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.

YULAF NASIL TÜKETİLİR? 

Kahvaltıda;  süt ya da yoğurtla kuru meyve, taze meyve ,ceviz, fındık.. vb  ilave ederek zengin bir öğün. Arzu ederseniz bal ile de tatlandırabilirsiiniz.

Ekmek ; Kurabiye  yapımında bkz: http://blog.sifaniyetine.com/yulafli-zencefilli-kurabiye-tarifi.html

Et, tavuk harcı; Ekmek kırıntısı, mısır gevreği ya da un yerine patlıcan, tavuk, balık, et, vs. harcı hazırlamak için yulaf ezmesi kullanabilirsiniz.

Yulaf ezmesi ile  pratik tarif; 

İçindekiler; 

2 bardak az yağlı  süt

4  yemek kaşıı yulaf ezmesi 

6 tane kayısı kurusu

ceviz veya fındık 

bir tutam tarçın 

Hazırlanışı; 

Sütü tencereye koyup  4 kaşık yulaf ezmesini  ekleyip pişiriyoruz. İnmeye yakın kayısıyı ince ince doğruyoruz. Ateşten aldıktan sonra cevizi ekleyip  üzerine tarçın ekleyip  ister sıcak ister soğuk tüketebiliyorsunuz.Yulaf ezmeli menünüz hazır Afiyet olsun 

Arzu ettiğiniz kuru meyve, taze meyve ile zenginleştirebilirsiniz.

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*