Saç Bakım Nedir Nasıl Yapılır

Saç bakımı hem erkek hem de bayanlar için önemi tartışılmaz. Sağlıklı, bakımlı canlı saçlar kişinin kendi özgüvenini kazandırdığı gibi iç sağlığının da dışa yansımasıdır. Saç bakımı için öncelikle sağlıklı beslenmeliyiz. Vücut için gerekli olan vitamin ve mineraller genel sağlığımızın yanısıra saç ve saç derisi sağlığı içinde büyük önem taşıdığı unutulmamalıdır.Yeterli vitamin ve mineral alınmazsa saçlarınıza uyguladığınız ürünler tek başına yeterli olmayacaktır. Bununla birlikte yeterli derece de su içmeniz gerekmektedir ( günde ortalama 8 bardak su) . Saç bakımı için doğal ve bitkisel ürünlerden faydalanabilir, evinizde hazırladığınız ya da doğal bitkisel ürünler satışı yapan yerlerden temin ettiğiniz maske ve kürleri saç bakımınız için düzenli uygulayabilirsiniz. Yazımızda bu tariflerden birkaç öneri bulabilirsiniz.

      8 adımda Saç bakımı nasıl olur?

  1. Dengeli ve sağlıklı beslenmek. A, E ,C vitaminleri ,çinko ve bakır mineralleri bakımından zengin besinler tüketmeli Aşırı, yağlı, hazır gıdalardan uzak durmalısınız.

  2. Saçlarınızın uçlarını düzenli kestirin ve kırıklardan kurtulun,

  3. Kuru saçın sorunu yağlanması değil, nemsizliktir. Yıkama sonrası krem uygulayıp haftada 1-2 bakım yağı sürün,

  4. Elektriklenmeyi önlemek için durulanmayan kremleri tercih edebilirsiniz (hem banyoda, hemde deniz öncesi),

  5. Fön veya maşa yerine saçınıza ıslakken süreceğiniz köpük veya özel bakım krem ve yağlarıyla şekil verin

  6. Haftalık bitkisel ve doğal saç bakım maskeleri ve kürleri uygulayarak saçlarınızı dışardan da mineral ve vitamin takiyesi vermiş olursunuz.

  7. Saçlarınızı her gün şampuanlamayın. Kullanıdğınız şampuanın kimyasal içeriklerinden münkün olduğunca barındırmamasına dikkat ederek.Bitkisel, doğal ,organik şaç bakım ürünlerini tercih etmeye çalışmalısınız.

Saç dökülmeleri eğer genetik faktörlerden dolayı değilse stres ve yorgunluktan kaynaklığında göz ardı etmeden yukarda belirtiğimiz adımları uyguladığınızda saç dökülmesinin azaldığınızı farkedeceksiniz.

Saç bakım için kürler ve maskeler;

 

Doğal saç güçlendirici  maske;

  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • 1 çorba kaşığı adaçayı
  • 1 çorba kaşığı doğal sirke

Kaynar suya biberiye ve adaçayını atıyoruz ve demlendiriyoruz. Süzdükten sonra içine sirkeyi ekliyoruz.Karışım soğuduktan sonra sonra 1 yumurta sarısı kırılarak karışıma eklenir. Saça masaj yaparak karışım sürülür. 2 saat beklenir ve durulanır.

 

Saç dökülmesi için kür;

              İki bardak suya 1 yemek kaşığı lavanta ilave edilip 10 dakika kısık ateşte  beklenir .Saçlar  temizken saça sürülür . Durulamaya gerek yoktur.

 

Yıpranmış saçlar için saç bakım maskesi;

  •  1 adet muz
  • 1 yemek kaşığı badem yağı

Muzu ezdirip badem yağı ile karıştırıyoruz .Elde ettiğimiz maskeyi saç diplerine friksiyon ile yediriyoruz. 15 dakika bekleyip duruluyoruz. Haftada 1 düzenli olarak uyguluyoruz.

 

Saçları parlak gösteren maske;

  • 1 yemek kaşığı dulavrat otu
  • ½ kahve fincanı elma sirkesi

Yarım bardak su kaynatıp dulavrat otunu demleyin karışımı süzüp elma sirkesini ekleyin.Karışımı saçınıza uygulayın yarım saat bekledikten sonra saçınızı durulayın.Bu karışımı haftada 1 yapın.

 

 

1 Yorum

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*