Saç bakım için zeytinyağı Güzel ve parlak saçlar için en etkili kullanım yolları

Zeytinyağı içinde barındırdığı mineral ve vitaminlerden dolayı çok değerli saç bakım ürünüdür. Saçı onarır , korur ve besler. Saçınızı kuvvetlendirmek ve ışıltı katmak için zeytinyağı içeren besleyici saç maskeleri kullanabilirsiniz. . Bu yazımızda zeytinyağını saçlar için nasıl ve ne şekillerde kullanmanız gerektiğini bulabilirsiniz.

Zeytinyağı neden saçlarımız için faydalıdır?

Zeytinyağ içerisinde saç ve cildimize faydalı çok zengin vitamin ve mineraller bulunuyor. En yoğun olanları  E ve K vitaminleri saçı ve saç derisini korur , kuvvetlendirir ve parlatır. Ayrıca saç uzatma, kepek tedavisi, saç bitlerinden arınmak için de kullanabilirsiniz. Zeytinyağının anti-inflamatuar (iltihap önleyici) özelliğinden dolayı saçlara yararının yanısıra saç derisi bakımı ve sağlığı bakımından da oldukça faydası vardır. Zeytinyağı saçınız için en doğal yağdır

Kullandığınız zeytinyağının hakiki sızma zeytinyağı olması gerekir. Aşağıda bahsedeceğimiz etkileri ve formüller için en etkilisi hakiki sızma zeytinyağdır.

Vitamin E; Zeytinyağının içerisinde bulunan E vitamini serbest radikallerin zararlarına karşı saç ve saç derisini koruyan çok güçlü antioksidan içerir. Bu da saç bakımı sağlar.

Vitamin K; Zeytinyağının içerisinde bulunan K vitamini de  saç ve ciltimiz için oldukça faydalıdır. Anti-aging özelliğinden dolayı cildi onarır genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Zeytinyağı aynı zamanda saça ve cilde inanılmaz parlaklık ve ışıltı verir. Neden mi? Çünkü doymamış yağ asitleri içerir. Bunlardan biri de oleik asittir. Saçı ve cildi nemlendirir ve koruma tabakası ile çevreler. Bir zırh gibi saçı saç derisini ve cildi sarar.

Zeytinyağı kuru, yıpranmış saçlar için cok faydalıdır. Saçı nemli ve güçlü kılar.

Zeytinyağı anti mikrobiyel, antioksidan ve anti inflammatuar özelliklerine sahiptir.

SAÇLARIMIZ İÇİN SIZMA ZEYTİNYAĞINI NASIL KULLANILIR?

Kepek için zeytinyağI kullanımı;

Kepekten arınmak için zeytinyağının çok etkili  olduğunu biliyormuydunuz?

 Zeytinyağını bazı esansiyel yağlarla birleştirdiğiniz zaman çok etkili kepekten arınma yolu olur.

Kepek için etkili olan esansiyel yağlardan bazıları;

  • Çay ağacı yağı
  • Kekik yağı
  • Limonotu  yağı
  • Limon yağı
  • Nane yağı
  • Lavanta yağı

Zeytinyağını kepekten arınmak için kullanmak isterseniz, zeytinyağı ılıklaştırıp birkaç damla yukardaki esansiyel yağlardan damlatın. Bu karışımı saç derisine hafif masaj yaparak uygulayın. Saçınıza bir havlu ile sarın ve kepeklerden arınmak için yaklaşık 30 dakika bekleyin. Ve şampuanlayarak yağdan saçınızı arındırın.

 

SAÇ DERİSİ BAKIMI İÇİN  SIZMA ZEYTİNYAĞI NASIL KULLANILIR?

Saç derisi sağlığı için zeytinyağı çok faydalıdır. Yukarıda da belirtiğimiz gibi zararlı serbest radikallerden deriyi arındırır ve korur. Yapılan çalışmalarda  hakiki  ve sızma zeytinyağı aynı zamanda UVB radikallerden gelen zararlı etkilerden de korur. Sonuç olarak zeytinyağı saç deriniz için mucizevi bir yağdır.Çünkü saç derisini nemlendirir , korur ve besler.

SEBOREİK DERMATİT  RAHATSIZLIĞI İÇİN ZEYTİNYAĞI NASIL KULLANILIR ?

 Eğer seboreik  dermatit rahatsızlığınız varsa, zeytinyağı ile  pullanma ve kepeklenmeden kurtulmanız mümkün.

Bu  tür rahatsızlık vücudun her yerinde görülebilir, saç derisi de dahil. Seboreik dermatit saç derisinde kepek gibi görünebilir  egzema ile benzer sıkıntılar gösterir.

Zeytinyağını kullanarak seboreik dermatit  rahatsızlığının getirdiği saç derisinde oluşan sıkıntılardan kurtulabilirisiniz.

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı içinne 1 kaç damla çay ağacı yağı damlatarak karıştırın. Karışımı saçınıza masajla uygulayın  havlu ile sararak 30 dakika bekleyip ..Şampuanla  yıkayın.

 

ZEYTİNYAĞLI SAÇ BAKIM MASKESİ NASIL HAZIRLANIR?

ZeytinyağıNIN nemlendirici ve  yumuşatıcı özelliğinden dolayı  zeytinyağını kullanarak bir çok saç maskesi yapmanız mümkün olacaktır.

Saç bakım maskesi olarak  hakiki sızma zeytinyağını kullanarak yapacağınız birkaç tarif;

Zeytinyağ ,Avakado ve Bal içeren saç maskesi

Yarım avakado yu 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ ile iyice karıştırın ve karışıma bir çay kaşığı bal ekleyin

Karışımı birkaç damla esansiyel yağ ekleyin

Karışımı saçınıza uygulayın duş bonesi takarak havlu ile sarın

30 dakika bekleyin

Ilık su ile saçınızı şampuanlayın

Hindistancevizli zeytinyağlı saç maskesi ;

Hindistancevizi yağı saçınız için çok faydalıdır.

1 miktar  ölçek zeytinyağa 2 miktar/ ölçek hindistancevizi yağı karıştırın

Karışımı saçınıza iyice yedirin

Duş bonesi takarak havlu sarın

30 dakika bekleyin

Ilık su ile saçınızı şampuanlayın

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*