Organik gıda nedir

Organik gıda, yetiştirilmesi esnasında, genetik mühendisliğin, yapay gübrelerin, yabani ot, mantar öldürücü ve yapay böcek ilaçlarının, büyütücü hormon ve antibiyotiklerin, koruyucu ve renklendirici gibi kimyasal katkı maddelerinin ve kimyasal ambalaj maddelerinin hiçbir şekilde KULLANILMADAN üretildiği gıdalardır.

Bu gıdalar bitkisel ve hayvansal gıdaları içerir. Tüm üretim süreci sertifika kuruluşlarının denetimi altında olur. Denetleyici firmanın tüm kriterlerine uygun bulunduğu takdirde üretim yapan tesis Özel Organik tarım Sertifikası almaya hak kazanır. Ürün ambalajlarının üzerinde Tarım ve Köyişleri bakanlığının ekolojik ürün logosu ve denetim firması tarafından verilen Organik tarım Sertifika logosu bulunur.

Bir üreticinin organik tarım sertifikası alabilmesi için yetkili bir kuruluşun kontrol ve denetimini kabul etmiş olması gerekir. Bu denetimi kabul eden çiftçi tarlasında hiçbir ziraii ilaç, kimyevi gübre, hormon ve antibiyotik kullanamaz. Aynı zamanda ürünü hasat ettikten sonrada işleme ve paketleme esnasında hiçbir koruyucu, parlatıcı, renklendirici ve benzeri katkı maddesi kullanamaz.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*