Öksürük İçin Şifalı Öneriler

Öksürük solunum yolu hastalıklarında en sık görülen belirtilerden biridir. Özellikle kış aylarında artan bu sıkıntınız için iyi gelen formülleri sizlerle paylaşıyoruz;

ÖKSÜRÜK İÇİN AYVA YAPRAĞI;
 Öksürük için  en etkili olanlardan biri ayva yaprağıdır. Suyu kaynatıp altını kapatın içine 3-4 ayva yaprağı atın ve 10 dk demleyiniz. Bal ile tatlandırarak tüketiniz. Arzu edilirse Ihlamur ile birlikte hazırlanır. 2 günde özellikle kuru öksürüğün ciddi anlamda azaldığını hissedeceksiniz.

 

ÖKSÜRÜK İÇİN ELMA;
 Elma kabuğu ve çekirdeği; Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, birazda tarçın kabuğu. Bir dilim de limon. Arzu  edilirse bal ile tatlandırılabilir.

 

ÖKSÜRÜK İÇİN KARIŞIM;
 Kabukları ile elma, tarçın, zencefil, ıhlamur, ayva ve kabuklu limonu kaynatıp suyunu içirin. Göğsü yumuşatacaktır.

 

ÖKSÜRÜK İÇİN SOĞAN;
 Soğanı soyduktan sonra cücüğünü oy. Alttan yorgan iğnesiyle derin delikler açın.Bir çay fincanına yada bardağa soğanı  koyun. Oyduğunuz kısma bal doldururun. Bardağa süzüleni yiyebilirsiniz. Bu arada bal boşalınca bir kez daha balla doldurabilirsiniz..İki kez balın süzülmesi yeterli. Sonra soğanı atmayın, direkt olarak çiğden yiyebilirsiniz. Bu miktarı bir gün içinde tüketin. 2-3 gün yapıldığında öksürüğün ciddi anlamda azaldığını göreceksiniz. Bu kür uygulama sizler için aynı zamanda doğal antibiyotik olacaktır.

 

ÖKSÜRÜK İÇİN KARA TURP;
 Kara turpun  içini iri ceviz büyüklüğünde oyarak içine 2 kaşık bal doldurun. 1 gün buzdolabında bekletin turp su aldığı ve aktığı için mutlaka  buzdolabı poşetinin içine koyunuz. 1 gün sonra buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelince 1 kaç kaşık çocuklar da dahil tüketebilirsiniz.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*