Mucize besin Buğday Ruşeymi nedir

Buğday Ruşeymi nedir ? Son yıllarda yaşlanmayı geciktirmek ve vücut direncini artırmak için tüm dünyada Buğday Ruşeymi kullanılmaya başlanmıştır.

Peki Ruşeym nedir?

Buğday Ruşeym kısmı; buğdayın en tepesinde embriyo olarak adlandırılan, tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısımdır. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır. Rüşeym özel yöntemlerle elde edilmediği durumlarda içerdiği yağlar nedeniyle 2 gün içerisinde bozulmakta ve una acılık vermektedir. Bu nedenle beyaz ekmek unu üretimi esnasında ayırılır. Yani bu değerli besini ekmek vasıtasıyla alamamaktayız. Değerini şöyle özetleyebiliriz, 1 ton buğdaydan ancak 1 kg ruşeym elde edilir.

ABD Gıda ve ilaç dairesi (FDA) tarafından GRAS (Generally Recognized as - Saf genel olarak kabul edilen) maddesi olarak belirlenmiştir.

Uzun yıllar yaşamalarıyla tanınan Kafkas halkının temel besin maddelerinden biride Ruşeym dir. Yapılan araştırmalara göre Buğday ruşeymi; vücudun bağışıklık sistemini artırıyor, halsizliği ortadan kaldırıyor ve kolesterol seviyesini dengeliyor.

İçinde bulunan ''Oktasanol'' maddesi adele içi glikojen depolarını koruyup oksijen kullanım kapasitesini yükselterek enerjimizin artmasını sağlıyor.

Yağlanmayı önlediği gibi barsak florasının düzenli çalışmasınada yararlı oluyor. Kozmetik ürünlerde kullanıldığında yüzdeki kırışıklık ve lekelerin giderilmesine yardımcı oluyor.

Buğday Ruşeyminde yağda çözülen değerler ; Omega3, Omega6, Omega9 ve E vitaminleridir. Yağda çözülmeyen değerler ise ; B1,B2,B3,B5,B6,B7,B9 yani folik asit gibi vitaminler, fosfor, demir, çinko, magnezyum, manganez, potasyum, sodyum, selenyum gibi mineraller ve sayısız aminoasitler bulunmaktadır.

İçeriğinde yüksek miktarda doğal proteinde bulunmaktadır. Örneğin 100gr koyun etinde 20gr civarında protein varken 100gr yağı alınmış Ruşeymde 30gr dan fazla doğal protein bulunmaktadır. İçeriğindeki protein miktarı hemen hemen 7-8 yumurtaya eşittir.

Nasıl Kullanılır ?

Yağı alınmış Ruşeym meyve suyu, süt veya yoğurda karıştırılarak tüketildiği gibi salatalara veya çorba içine karıştırılarakta kullanılabilir.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*