Metabolizmayı hızlandıran zayıflatan bitki çayları ve detoks suları

Metabolizmayı hızlandırmak ve yağ yakmak için evde pratik hazırlayacağınız tariflerden yararlanın! kilo vermek mi istiyorsunuz? Sağlıklı zayıflama çayları ve detoks sularından faydalanma zamanıdır. İçlerinde en etkili olanlarını ve kullanım yöntemlerini sizler için derledik.

 Zayıflama çayları vücudun  yağ kaybetmesi  için çok etkili bazı yararlı otlar içerir. Zayıflama çayları organik dengeyi düzenler, kabızlık ile savaşır,sindirimi  düzenler.

Düzenli olarak zayıflama çayı içmek vücutta yağ yakma oranını arttırmak için metabolizmayı hızlandırır. Kalori alımını düşürür ve vücuttaki yağ birikimini azaltmak için karbonhidrat ve şekerin yağa dönüşmesini engeller.

ZAYIFLAMAK İÇİN HANGİ FORM ÇAY İÇİLİR;

Zayıflamak için etkili zayıflama çaylarının başında sinameki, rezene, mate, yeşil çay  ya da biberiye gibi çaylar gelmektedir. Bu çayla şişkinliği alıyor, sindirimi düzenliyor, yağ yakımına yardımcı oluyro ve ödemi atıyor.. Bayanları forma sokacak olan bitki çaylarının en önemli etkilerinden birisi olarak sindirim sistemini düzenlemesi geliyor.

Zayıflama çayları aç mı Tok mu içilir?

Sağlıklı beslenme uzmanlarının verdiği görüşe göre zayıflama çayları Zayıflama çayları tok karnına içilmesi  gerekiyor. Form çaylarını alırken kişiler tok karınla çayı demleyip içtikten sonra mide ve bağırsaklarında olumlu yönde gelişmeler olacaktır. Tokken içilen bitki çayları  daha öncesinde aldıkları besinleri en iyi şekilde sindirerek kilo almamalarını sağlıyor. Aksi halde bitki çaylarından çok büyük fayda beklemek yanlış olabiliyor. Açken içilen bitki çayları kişilerin sindirim sistemleri üzerinde bir etki yaratamadığı için kısa ya da uzun vadede etkileri görülemiyor. Ancak halk arasında ishal olarak bilinen rahatsızlığa da sebep olabilmektedir. Bu sebeple de kişilerin belirli ölçülerde kullanması ya da gün içerisinde aldıkları besinlerde bu etkiyi tetikleyecek olan ürünlerden uzak kalması önerilmektedir.

Zayıflama çayları günde ne kadar içilmeli ?

Sağlıklı beslenme ve diyetislerden tarafından zayıflama form çayları günde 1 yada 3 bardak arası tüketilmesi tavsiye edilmektedir.Ancak fazla ve uzun süreli  kullanılmaması gerektiği , bu sefer yarardan çok zarar vereceği de altı çizilen bir durumdur. Bu sorunların oluşmaması için kişiler diyetisyenlerine danışabildiği gibi kendi kilolarına ya da beslenme şekillerine göre de kararlarını verebilmektedir. Özellikle  tansiyon ve kalp problemleri olan kişilerin doktor kontroleinde kullanmaları gerektiği akıldan çıkarılmamalıdır.

 

Yeşil çay nasıl kullanılır?

Günde 3-5 bardak yeşil çay içmek yüzde 35-43 daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olacaktır. Yeşil çayda bulunan kafein içeriği metabolizmanızı hızlandırır ve diüretik özelliklerinden dolayı   ödemenizi vücudunuzun topladığı fazla suyu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

 

Mate çayı nedir? Nasıl kullanılır?

Prof. Dr. Ender Saraç’a göre tamamen bitkisel bir yöntem olan Mate Çayı içerek sağlıklı bir şekilde 1 ayda 5 kilo vermek mümkün.  Mate çayı metobolizmayı hızlandırmada, vücuttaki yağları yakmada ve zayıflatmada çok etkildiir.Mate çayı kişiyi formda tuttutğu gibi yaşlanmayı da geçiktiriyor.  

Yalnızca gün içinde 2 veya 3 bardaktan  fazla bu çaydan içilmemesini tavsiye ediyor. (1 ay boyunca her gün günlük 1-2 bardak içilmesi önerilir)

 

Biberiyeli  çay nasıl kullanılır?

Biberiye çay çok etkili ödem atmaya yardımcı çaydır. Kabızlık, hazımsızlık için çok etkilidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemi için de çok etkilidir.  1 fincan kupa için 2 çay kaşığı ve günde 1  yemeklerden sonra tavsiye edilmektedir.

 

Bitki çayları nasıl kullanılır ve ne şekilde tüketilmesi gerektiğini aşağıdaki linkde bulabilirsiniz.

http://blog.sifaniyetine.com/sifali-caylar.html

 

 

Yağ yakan, göbek eriten, zayıflatan form çayı tarifi

  • 1 tatlı kaşığı mate yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 1 tatlı kaşığı funda yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 litre su

 

 Çayının Yapılışı:  1 litre suyu kaynamış suya ,tüm malzemeleri atalım.15 dk demlendirelim Ardından süzelim, ister soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz.  Dilerseniz  içerisine 1 kaç damla limon sıkabilirsiniz. Düzenli kullanıldığında etkisini 1 hafta da göreceksiniz.

 

 Detoks suyu tarifi; Ödem atmaya ve toksin atmaya yardımcı

  • 1 tarçın
  • 1 limon dilimi
  • 1 adet salatalık doğranmış
  • Üzerine su

Zayıflama ve metobolizmayı hızlandıran , ödem ve toksin atan detoks suları  tarifi içeren aşağıdaki  yazımıza da göz atmanızı öneririz.

http://blog.sifaniyetine.com/detoks-suyu-nedir-detoks-suyu-faydalari-nelerdir.html

 

 

,

 

 

Sağlıklı ve şifalı günler dileriz

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*