KUDRET NARI NEDİR FAYDALARI NELERDİR NASIL KULLANILIR

Kudret narı;çoğu kişi tarafından bilinmeyebilir.Ancak kullandıkça ve araştırdıkça tam bir şifa deposu olduğunu göreceksiniz. Zeytinyağlı, ballı, macunlu olarak bulabileceğiniz kudret narı nedir nasıl kullanılır bir göz atalım.

Kudret narı nedir? Kabakgiller familyasından ince gövdeli ve tırmanıcı bir bitkidir. Yaprakları saplı ve el gibi parçalıdır. Türkiye ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerindede genellikle Yalova ve Bursa civarında yetiştirilmektedir.

Yakın zamanda kudret narının kanser ve tümöre karşı etkileri bildirilmeye başlanmıştır

Amerika’da Kanser Araştırmaları Derneği’nin yayınladığı “Canser Research” dergisinde yayımlanan bir makalede; kudret narının kanser hücrelerinin yayılmasını, gelişmesini, büyümesini önlediği yazıyor.

Zeytinyağlı, ballı, macunlu  olarak  bulabileceğiniz kudret narı,başta sindirim sistemi hastalıkları olmak üzere vücudumuza faydası saymakla bitmez.

Kudret narının faydaları nelerdir?

Geleneksel tıpta şeker hastalığına, bağırsak parazitlerine, egzamaya, gut hastalığına, böbrek taşı, zatürre, karın ağrısı,sedef hastalığı, romatizma, ateş, vajinal akıntı iltihaplı hemoroid, adet bozukluklarına  fayda gösterdiği bilinmektedir.

 

Zeytinyağlı kudret narının faydaları;

mide yanması ve ekşimelerinde,

safradan kaynaklanan acı su gelmesinde,

mide şişkinliklerinde,

kabızlıkta,

kalın bağırsak iltihaplarında,

hazmı kolaylaştırıcı,

gaz giderici ve  karın ağrılarını gidermeye yardımcıdır..

Ülser ,gastrit ve kolit gibi mide rahatsızlıklarında kullanılır.

Midedeki yaraların iyileşmesine yardımcıdır.

Zeytinyağlı kudret narı nasıl kullanılır ?  

 Zeytinyağlı kudret narı Sabah, öğle, akşam aç karnına bir tatlı kaşığı kudret narı sade olarak yada bala  karıştırılarak tüketilebilir.

Evde nasıl hazırlayabilirsiniz? Kudret narı parçalarını  bir kavanozun içine  bal  veya zeytinyağında bir ay güneş görmeyen bir yerde  bekletirsiniz. Günde sabah, öğle, akşam aç karnına bir tatlı kaşığı tüketilir. Acı tadı tuzlu suda tutularak azaltılabilir.

Bir başka yolu da  çekirdekleri ayıklanır  ve meyvesi haşlanarak da tüketilebilmektedir.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*