Kilo verdiren 14 mucize besin

Bu yazımızda size yiyeceklerden bahsedeceğiz.Bunlar öyle yiyecekler ki ; Çok yüksek besin değeri taşırlar ve antioksidandırlar. Bu özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırır , uzun süreli tokluk hissi verir ve daha fazla enerji ihtiva eder. Bütün bunların yanında bu tür besinlerin bir çok hastalığın önlenmesini destekleyici ve yaşlanma belirtilerini geciktirme özellikleri de bulunmaktadır. Bu besinler neler mi ? Haydi birlikte kilo verdiren besinlere göz atalım.

 

Kilo verdiren 14 mucize besin,Tok tutan besinler;

Badem ;

Bademin içinde bulunan doymamış yağ özelliğinden dolayı kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Kuruyemişlerin içinde en az kaloriye sahip olandır. ( 23 adet bademde 163 kalori bulunur) . Ayrıca çok yüksek lif ve E vitamini ihtiva eder.

Badem; atıştırmalık olarak mutlaka  yanınızda bulundurmanız gereken  çok değerli bir besindir.

Elma;

Elmalar pektin (jelleşmeye yardımcı madde) içerir bu da sindirimi yavaşlatarak  uzun süre tokluk hissi verir. Yapılan çalışmalarda yemek ile bir bütün yenilen  elmanın   iştah bastırıcı özelliği olduğunu ortaya koymaktadır.

Elmalar aynı zamanda çok güçlü antioksidanlardır vitamin C ve lif içermektedirler.

Kuru elmayı yada taze elmayı  yanınızda bulundurmanız ve  öğünlerle  birlikte tüketmeniz tavsiye edilir.

Enginar;

Enginar inanılmaz derece de yüksek lif içeren bir sebzedir. Yemeklerden hemen önce buharda pişmiş yada haşlanmış enginar yemeniz  iştahını ciddi oranda frenleyecektir.

Avakado;

Avakado içeriğinde yok yok.. Doymamış yağ, potasyum, magnezyum, vitamin C ve E bakımından zengin bir besin.Bu kremsi besin; kalp sağlığını koruduğu  ve bazı kanser risklerini azaltığı için çok değerlidir.

Yapılan bir araştırmada öğle vakti aç karnına yenilen  yarım avakadonun ilerleyen saatlerde iştahı ciddi oranda azalttığı tespit edilmiştir.

Avakodanın püresi yapılabilir limon ve yoğurtla zenginleştirilebilir.

Muz;

 

Muz denilince akla potasyum gelir. Kilo kaybı için çok önemli bir nişasta türüdür.Vücudunuzun aynı anda yağ yakma moduna geçirmek için karaciğeri teşvik eder  ve uzun süre tokluk hissi sağlar. Olmamış yeşilimsi olanlarının içinde daha yüksek kalori yakma özelliği bulunur. Muz sindirim sorunlarını azaltır, kan basıncını düzenlemeye yardımcıdır.

Lahana;

Güçlü bir antioksidan ve C vitamini bakımından zengindir. Kalorisi de son derece düşüktür. Çeşitli şekilde lahanayı tüketebilirsiniz salatası, çorbası gibi.

Havuç;

Havuç yüksek su ve lif içerir. Tokluk hissi verir. Havuçu kavurarak yenilmesi kaloriyi daha iyi yakar.Ayrıca kavrulmuş havuç, çiğ havuça göre 3 kat daha fazla antioksidan içerir.

Ayrıca havuç beta –karoten içerdiğinden bağışıklık sistemini koruyucu özelliği vardır.

Kırmızı Biber ;

Metobalizma üzerinde biberin etkisi çok fazladır. İçeriğindeki bileşenlerle  vücutta hızlı yağ yakar.

C vitamini bakımından da zengindir.

Kara lahana;

Lif bakımından çok zengin bir besin kara lahana.Aynı zamanda günlük tavsiye edilen dozda vitamin A ve K içerir.Uzun süre tokluk hissi verir.

Bitter çikolata;

Bitter çikolata eşsiz doğal maddeler içerir.Araştırmalar bitter çikolatanın tatlı, tuzlu ve yağlı gıdalara karşı istekliliği azaltığını göstermektedir.

Yumurta;

Yumurta ;güçlü protein kaynağı olup  iştahınızı frenlemeye yardımcıdır. Kadınlar arasında yapılan bir çalışmaya göre kahvaltıya yumurta ile başlayan bayanlar karbonhidrat ile kahvaltı yapanlara göre iki kat daha kilo kaybediyor.Özellikle yumurtanın beyazı metobalizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir.

Yoğurt;

Son derece doyurucu aperatiftir.İçeriğindeki protein yumurtadan yaklaşık olarak 3 kat daha fazladır.Bu nedenle kahvaltınıza yoğurt eklemeniz kilo  vermenize önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

 

Yeşil çay;

Yeşil çay güçlü bir antioksidan olduğu kadar yağ yakmada çok etkilidir.Yeşil çay içme Parkinson hastalığı riskine, yumurtalık , cilt ,prostat kanserleri riskini azaltabilir.

Yulaf;

Yulaf metobalizmayı  çalıştırmada müthiş bir kaynak. Yulafı sıcak olarak tüketmek özelikle bel bölgesi yağ yakımı için ciddi bir besin. Ayrıca ılık yenen yulaf gevreği veya yulaf tozu soğuk şekilde yenilene göre daha uzun süre tokluk sağlamaktadır.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*