KEÇİBOYNUZU ( HARNUP ) NEDİR KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ BALI UNU FAYDALARI

Keçiboynuzu (Harnup) ülkemizde de yetişen yaklaşık 5000 yıldan beri insanlar tarafından tüketilen mineral ve vitamin bakımından zengin doğanın mucizevi meyvedir. Pekmezi, balı, unu, özü çok yönlü tüketilen keçiboynuzunun faydaları, kullanım alanları ve şifası ile işte keçiboynuzu.

KEÇİBOYNUZU AĞACI HAKKINDA ;

            Akdeniz havzasında kendiliğinden yetişen insan sağlığına çok büyük faydaları olan herdem yeşil çalı yada ağaç formunda olan bir bitki türüdür. Meyveleri yenir ve çok zengin bir şifa deposudur. Keçiboynuzu meyvesi öksürük ilaçlarında kullanılmaktadır. Akdeniz ikliminde kurak yerlerde yetişen bitkilerin toprakdan aldıkları su hacmi yağmurlu bölgeye nazaran daha azdır. Bundan dolayı keçiboynuzu bitki örtüsünün nektarı yağmurlu bölgedeki yetişen bitki örtülerin nektarına göre daha yoğun ve kıvamlı olur.

 

Keçiboynuzu (Harnup) Meyvesi: Ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen ve "Keçiboynuzu" adıyla da bilinen harnup meyvesi sayısız protein ve mineraller içermekte; yaklaşık 5.000 yıldan beri insanlar tarafından tüketilmektedir. Öyle ki bu bitki neredeyse yeryüzünün en eski bitkilerinden biridir.

 Harnup meyvesinin içeriğindeki Galik Asit, anti alerjik ve antibakteriyel etkileri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Yapılan birçok bilimsel araştırma, harnup meyvesinin ve doğal olarak pekmezinin fosfor ve kalsiyum yönünden çok zengin olduğunu göstermiştir.

 

KEÇİBOYNUZUNUN FAYDALARI ;

 Keçiboynuzu meyvesi, çiçeği nektarı çok zengin E deposudur.

Fosfor ve kalsiyum bakımından çok zengindir

A ev C vitamini  içinde bolca barındırır.

KEÇİBOYNUZUN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI NELERDİR?

Keçiboynuzunun kolesterole iyi geldiği bilimsel olarak  ispat edilmiştir.İçerdiği lifler ve mineraller sayesinde vücuttaki LDL  seviyesini düşürmeye yardımcıdır.

Keçiboynuzu sindirim sistemine iyi gelmektedir. Mideyi kuvvetlendirici ve  düzenli bir şekilde görevini yerine getirmesine yardımcı oluyor.

Keçiboynuzu Hücre onarıcı bir yapıya sahiptir. Hastalıklardan dolat-yı zayıf düşen hasarlı  hücrelerin iyileşmesinde katkıda bulunur.

Keçiboynuzu Astım veBronşit hastalıkları  tedavisinde destekleyicidir.

Keçiboynuzu Grip ,soğuk algınlığı gibi durumlarda vücut direnci ve bağışıklığı güçlendirmesi yönünde etkin bir rol oynar.

Keçiboynuzu öksürüğe iyi gelir.

Kreçiboynuzu kemik erimesine karşı etkindir.

Keçiboynuzu kalp ve damar  hastalıklardan koruyuzu özellikleri vardır.

Keçiboynuzu çocuklarda zeka geliştirici  özelliği vardır. Beyin hücrelerinin yenilenmesine faydalıdır.

KEÇİBOYNUZU  BİR ÇOK TÜRDE TÜKETİLMEKTEDİR.

  • KEÇİBOYNUZU ÖZÜ ,
  • KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ
  • KEÇİBOYNUZU BALI
  • KEÇİBOYNUZU UNU

Keçiboynuzu Pekmezi  Faydaları;

Doğal, organik keçiboynuzu pekmezi tam bir şifa kaynağıdır. İçesinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde özellikle solunum yolları hastalıkları için çok etkilidir.

Kalsiyum bakımından zengin olduğu için kemik gelişimine yardımcı , kemik erimesine karşı koruyucudur.

A,C ve E vitamini içerdiği için soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.

Öksürüğü rahatlatır , balgam sökücü özelliği giderir ve rahatlama sağlar.

Beta –karoten içerdiği  için mideyi rahatlatır, şişkinliği giderir, bağırsakları temizler.

Yüksek derecede sodyum ve potasyum içerdiği için karaciğere çok faydalıdır.

Doğal bir enerji kaynağıdır.

Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır.

Şeker içerdiği için şeker hastalarının tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilir.

KEÇİBOYNUZU ÖZÜ  FAYDALARI;

Keçiboynuzu özü ise yukarda belirtiğimiz tüm  etkilerin   yoğunlaşmış halidir.  Özellikle soğuk press keçiboynuzu özü  tercih edilmelidir.  Soğuk pres keçiboynuzu özü daha doğal daha etkili ve  vücuda daha fayda sağladığı bir gerçektir.

 

KEÇİBOYNUZU UNU;

ORGANİK KEÇİBOYNUZU UNU ile evde  çikolata ya da kek yapabilirsiniz.. Keçi boynuzu unu  soğuk süte ya da sıcak süte karıştırarak içebilirsiniz . Hamur işlerinde kullanabilirisiniz.

Organik keçiboynuzu ununun faydaları ;Düşük kalori ve düşük yağ oranı ile hem hamur işi hem tatlı yiyip kilonuzu koruyabilirsiniz  Çünkü Kalorisinin son derece düşük ve içerisindeki yağ miktarının son derece az olması  keçiboynuzu ununu bu anlamda değerli kılıyor..

 

KEÇİBOYNUZU BALI FAYDALARI ;

Arılar çiçeklerdeki nektarı toplayarak bal yaparlar. Güz mevsimi geldiğinde yabani keçiboynuzu ağaçlarının bulunduğu bölgeye arılar yerleştirilir.  Keçiboynuzu çiçeğinin içindeki nektarı arılar toplar ve kovanlarına yerleştirirler. İşte böylelikle mucize gerçekleşir ve doğal yöntemlerle keçiboynuzu  tüm vitamin,mineral ve şifası ile keçiboynuzu balı  oluşmuş olur.

Organik keçiboynuzu bal  ve faydaları ;

  • Astım hastalıklarının tedavisinde
  • Öksürük ve nefes darlığında
  • Nezle ,grip hastalığında
  • Kemiklerin kuvvetlendirilmesinde
  • Hafıza güçlendirme
  • Halsizlik
  • Cinsel gücü arttırmada

1 Yorum

  1. Dilek Kıroğlu

    bU YAZI İYİ OLDU . Keçiboynuzu unu alacaktım, sayenizde hatırladım.:) ÇOCUKlara faydalı birşeyler yedirmenin en kolay yöntemlerinden.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*