Hindistancevizi yağının kullanım alanları

Doğanın mucizilerinden biridir hindistancevizi yağı. Vücudumuzun tepeden tırnağa bakımını sağlayan aynı zamanda yenilebilmesi özelliği ile dünyadaki en etkili yağlardan biri olduğunu gösteren 1500 e yakın araştırma bulunmaktadır. Hindistan cevizi yağının faydaları ve kullanım alanları tahmininizde üstünde olduğunu biliyor musunuz?

Hindistancevizi yağının ne şekilde kulllanıldığını ve etkilerini bakacak olursak;

 

  1. Öncelikle çok etkili bir nemlendirici. Kurumuş ve elastikiyetini kaybetmiş ciltler için inanılmaz etkilileri vardır. Sabah akşam vücudunuzun her bölgesinde kullanabilirsiniz.
  2. Hindistancevizi yağının içine deniz tuzu ekleyerek body scrup olarak da kullanabilirisiniz. Nemlendirici özelliğinin yanında doğal mineralli deniz tuzunun etkisiyle ölü hücrelerden arındırarak bütün vücudunuz için doğal peeling elde edebilirsiniz.
  3. Epilasyon,ağda ve traş sonrası hassaslaşan,tahriş olan ve kızaran cildinizi sürdüğünüzde çok fazla rahatlatıcı etkisi olduğunu göreceksiniz.
  4. Emziren annelerin çatlayan ve yara olan meme ucu için hem iyileştirici, nemlendirici bunların yanında antiseptik özelliği sayesinde dezenfekte  etkileri vardır.
  5. Güneş sonrası kızarıklığına etkili olup güneş yanıkları için çok faydalı ve ferahlatıcı etkileri vardır.
  6. İncelen ve kolay kırılan tırnakları sertleştirdiğini ve tırnak etlerini beslediğini kullandıkça farkedeceksiniz.
  7. Antiseptik özelliği sayesinde sivilce tedavisine çok yardımcıdır.
  8. İçersine bebe pudrası eklendiğinde temizleyici, ferahlatıcı ve uzun süre etken bir roll on olmaktadır. Bir kapın içine bir avuç hindistancevizi yağı koyun ve bir miktar pudra ile karıştırıp koltuk altınıza uygulayın farkı göreceksiniz.
  9. Çatlamış, kurumuş ve soyulan dudaklar için çok kuvvetli bir bakım ve nemlendirici ve de parlatıcı olur
  10. Ağız gargarası olarak da kullanıldığını biliyormuydunuz? Bir kaşık hindistancevizi yağını ağzınının içine alın ve her terafa değdiğine emin olarak bekletin. Hem ağız kokusunu giderecek hem de antiseptik özelliği sayesinde dezenfekte edecektir.
  11. Kaş ve kirpik bakımında da çok etkilidir. Besler, nemlendirir ve uzamasını sağlar.
  12. Tatlılarda,  yemeklerde kahvaltılarda tereyağ olarak kulllanabilirisiniz.
  13. Saç bakımında çok etkilidir. Banyoya girmeden önce firiksiyon şeklinde tüm saç derisi ve saça yedirin. Temiz bir havluyla 30 dk bekleyin. Yıkandığında mucizeyi göreceksiniz. Antiseptik özelliği sayesinde saç derisini  temizler, kepeklenmeyi önler, saçı kuruluktan kurtatır ve canlı tutar.
  14. Pratik olduğu kadar çok etkili bir makyaj temizleyicidir. Su ve pamuk gerekmeden özellikle göz makyajınızı derinlemesine temizler. Bir tutam alarak gözünüzün üzerine sürerek hafif dairesel hareketler yapın gözünüz hem beslenecek hem de makyaj kalıntılarından arınacaktır.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*