Gliserin nedir nasıl kullanılır faydaları nelerdir

Gliserin,havadaki suyu emme özelliği olduğundan dolayı çok etkili bir nemlendiricidir. Cilt kuruluğuna, çatlamış ve sert bölgelerin yumuşamasına , yara ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarının iyileştirmede, yıpranmış, kuru ve boyalı saçın nemini kazandırmasına kadar çok fonksiyonel şifalı yağlardan biridir. Gliserini nasıl mı kullanacağız?

Gliserin; polar organik bir trihidroksi alkol türüdür.Kokusuzdur, zehirsizdir. Yanlızca su ve alkol ile çözülebilir, karışabilir.Gliserin içinde yüksek oranda ‘higroskopik’ olup havadaki nemi emme özelliği vardır.  Havadaki nemi içine hapsettiğini basit bir  deneyle gözlemleyebilirsiniz. Saf gliserini mutfakta ağzı açık bir şekilde bırakınız .Belli bir süre sonra havadaki nemi  içine hapsedecek  ve sonunda  %20 su % 80 gliserin olacaktır.

Gliserin havadaki nemi içine hapsetme özelliğinden dolayı  çok güçlü  ve etkili bir nemlediricidir.

 

CİLT BAKIMINDA GLİSERİN NASIL KULLANILIR?

Cildimizde çatlamış, sertleşmiş ,kurumuş bölgeye etkili bir çözümdür. Gün aşırı saf gliserini el ve ayaklarınız için kullanabilirisiniz.

Cildi yumuşatan ve nemlendiren doğal ev maskesi tarifleri;

**Bu maske yaz aylarında güneş ve deniz sebebiyle kurumuş cildinizi nemlendirecektir.

1 çay kaşığı gliserin

1 çay kaşığı organik bal

2 -3 çay kaşığı su

1-2 çay kaşığı yulaf ezmesi

Bir kaba malzemeleri alın macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın 20 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın

**Bu maske gece boyunca cildinizi yumuşatıp sabah elastik bir cilt ile uyanmanızı sağlayacaktır.

2 kapak gliserin

3-4 kapak gül suyu

4-5 damla çilek yağı  ( portakal yağı da olabilir)

 

Bu malzemeleri  fısfıslı bir şişeye koyuyoruz ve gece yatmadan önce gözümüzü ve ağzımızı kapatarak yüzümüze sıkıyoruz. Yaymadan bu şekilde yatıyoruz. Sabah uyandığımızda cildinizin yumuşadığını ve canlandığını göreceksiniz. Aynı zamanda sivilcelerinde bu yöntemle kuruduğunu fark edeceksiniz.

Gül suyunun tonik gibi cildi toksinlerden arındırması, gözenekleri açması ; Çilek yağının cildi sıkılaştırıcı özelliği ,  Gliserinin ise nemlendirme özelliği bir araya gelerek çok etkili bir formül  halini alıyor.

EL VE TIRNAKLARIN BAKIMINDA GLİSERİN ;

Manikür ve pedikür öncesi, ve sonrası gliserini  tırnaklarınıza ve ellerinize uygulayabilirisiniz.Böylelikle tırnaklara sağlamlık vererek  kuruluktan  kurtulup kırılmalarının önüne geçersiniz. Tırnakları nemlendirerek daha sağlam olmalarını  sağlamış olacaksınız.

 

SAÇ BAKIMINDA GLİSERİN NASIL KULLANILIR ?

Öncelikle saçların kopması ve  kırılması gibi durumların önüne geçmiş olursunuz. Güneş, deniz ve boyadan  dolayı yıpranmış ,kurumuş saçlar için 2 haftalık gliserin   bakımı yaptığınızda saçlarınız yumuşak nem dengesi sağlanmış ve canlı olduğunu fark edeceksiniz.

Yağlı saçların nem ihtiyacını giderir , boyalı ve yıpranmış saçları onarır ve nemlendirir.

 

Saç bakımı için kür tarifleri;

**

1 ölçek su 

1 ölçek gliserin

Bu karışımı şampuandan sonra saçınıza sürün ve 5 dk bekleyin ılık suyla durulayın. Saçınız çok kuruysa haftada 3 kere tekrarlayabilirisiniz.

**

Uçucu yağları kullanarak gliserinle birlikte duşdan sonra gliserinli saç spreyi  yapabilirisiniz.

Bir şişenin yarısına kadar içme suyu

20 ml gliserin

1 kapak tatlı badem yağı

2 çay kaşığı zeytinyağ

6-8 damla biberiye yağı

6-8 damla lavanta yağı

Her banyodan sonra fısfıslı şişeye koyduğunuz bu karışımdan saçlarınıza özelikle saç uclarına uygulayabilirisiniz.

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*