Elma Sirkesi

Elma sirkesi ile neler yapabileceğinizi biliyormusunuz? Elma sirkesi’nin faydalarını bildikten sonra günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasına almamız kaçınılmaz olacaktır.Sirke sindirime yardım eder, kanı inceltir, kansızlığa iyi gelir ,ateş düşürür, kan dolaşımını düzenler.. Bunların yanında sirkeyi cilt temizliği , cilt problemleri tedavisinde , saç ve saç derisi bakımında, ayak bakımında ve ev temizliğinde de kullanabilirsiniz.

Sirkenin faydasını saymakla bitiremeyiz.Doğal Sirkenin ‘şifa verici ‘ özelliği potasyum ve elma asidinden gelmektedir Elma Sirkesi, sayısız faydası ve farklı kullanım alanlarıyla evimizin vazgeçilmezleri arasında olmayı fazlasıyla hak etmektedir.Sebeplerini ve kullanım alanlarını bildikten sonra elma sirkesi günlük hayatımıza ister istemez dahil olacaktır.

Elma sirkesi  ; nerelerde  ve nasıl kullanılır? İşte size 10 ipuçu…


1.Saçlarınızı yikadiktan sonra elma sirkesi ile durularsanız saçınıza parlaklık ve canlılık katmış olursunuz. Aynı zamanda yeni saçların çıkması için saç derisini harekete geçirir. Boş bir şampuan şişesine yarım yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan soğuk su koyarak çalkalayın. Etkili sonuç için haftada iki kez şampuan sonrası bu elma sirkeli su ile durulama yapmanız yeterli olacaktır.

2.Elma sirkesini yüz toniği olarak da kullanabilirsiniz. Bir ölçü elma sirkesini 2 ölçü su ile seyreltin bu karışımı pamukla temiz yüzünüze sabah akşam uygulayabilirsiniz. 

3..Elma sirkesinin iltihap giderici özelliği sayesinde sivilceli ve sedefli cilde uygulayabilirsiniz. Bir parça pamuğa elma sirkesi dökün ve cilt problemi olan bölgeye sürün durulamadan yatın. 

4..Elma sirkesiyle yaptığınız gargara ile ağız içini dezenfekte etmekle beraber, antiseptik özelliğinden dolayı diş üzerindeki plakaları önleyerek bakterilerden dolayı oluşan ağız kokusunu gidermiş olursunuz.

5..Elma sirkesi özellikle kilo kontrollerinde kullanıldığını yapılan araştırmalarda görmekteyiz. 2 çay kaşığı elma sirkesini 1/2 lt suya katarak gün boyu yudumlayabilirsiniz. 12 hafta düzenli kullanılan elma sirkesi, karın yağlarını yakarak bel çevresinin daralmasına yardımcı olur.

6..Elma sirkesi siğillerin giderilmesinde de yardımcı olmaktadır. Bir parça pamuğa döktüğünüz elma sirkesini siğil olan bölgeye koyarak bandajla bağlayın, bunu bir hafta boyunca her akşam yatarken uygulayın.

7..Yorgun, şişkin ayaklarınızı elma sirkesi katlmış su ile dinlendirebilirsiniz.

8..Bedenin pH dengesine yardımcı olmasının bir sonucu olarak, elma sirkesi toksin atıcı etki yapmaktadır. Araştırmalar kardiyovasküler dolaşımı geliştirdiğini ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olduğunu göstermektedir.

9.. Banyo suyunuza bir miktar elma sirkesi döktüğünüzde vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır.

10..Elma sirkesi ev temiliğinde de kimyasal olmaksızın gönül rahatlığı ile kullanabileceğinizi biliyormusunuz.? Bulaşık makinelerinde parlatıcı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Ayrıca bir ölçü elma sirkesi-bir ölçü su karışımı (arzu ederseniz limon suyuda sıkabilirsiniz) ile fırın içi, mutfak tezgahı, cam ve ayna temizliği yapılabilir.

 


 

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*