Doğal ve Bitkisel Yağlar

Pürüzsüz cilt, canlı saçlar, ağrısız bir vücut ,kırışıksız bir yüz… kısaca sağlıklı güzellik ve bakım için zaman, para ve emek harcamıyormuyuz.. İşte tam bu nokta da doğal ve bitkisel yağlardan bahsetmek istiyoruz..Bir sürü kozmetik ürün içindeki kimyasal maddeler nedeniyle zararları tartışılırken , Doğanın bize sunduğu bitkiler ve bitkisel yağlar ile gelen sağlıklı güzellik ve bakım kaçınılmaz olmuyormu? Şifalı ,doğal ve bitkisel yağlardan bazılarının nelere fayda sağladığını , nelere iyi geldiğini yazımızda sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Doğal ve Bitkisel Yağlar ve Faydaları;

Acı Badem Yağı; E vitamini deposu . Özellikle çatlak oluşumunu engellemek için önerilir. Acı badem yağı 4-5 damla parmak uçlarına damlatılarak ısıtılır ve masaj yöntemi ile cilde uygulanır.

Acı Elma Yağı;Krampların giderilmesine yardımcı olarak masaj yoluyla cilde uygulanır.

Ardıç Yağı; Yağlı ,akneli ve yağlı ciltlerin günlük bakımında kullanılır. Aromaterapide zihin yorgunluğuna, ve sinirleri yatıştırmaya destekleyici olarak kullanılan doğal ve  bitkisel yağlar dandır.

Argan Yağı; Kırışıklıkların giderilmesi amacıyla günlük cilt bakımında kullanılır.Cildin elastikiyetini kazanmasına destekleyicidir.Özellikle kuru cilt ve saç sorunlarında oldukça etkilidir.

Avakado Yağı; Cildi nemlendiren ve besleyen bitkisel yağlar dandır..Selülitli bölgelerde uygulandığında sıkılaştırıcı etkisi ile tavsiye edilir.

Aynı Sefa Yağı; Cilt bakımında yüksek nemlendirici etkileri vardır.Cilt hassasiyetinde dengeleyicidir. Tahriş olan ciltleri onarmaya, güneş ışınlarına karşı cildi korumaya yardımcıdır.

Biberiye Yağı; Saç derisinde, kan akışını artırmaya, saç uzamasını sağlamaya yardımcıdır.

Buğday Özü Yağı; A, D ve E vitamini bakımından zengindir. Yıpranmış ciltlerin onarılmasında , cilt lekeleri giderilmesinde ve saç bakımında kullanılabilir.

Çörek otu Yağı; Saç diplerine canlılık ve parlaklık kazandırmak için kullanılır.

Defne Yaprağı yağı; Gargara ile ağız temizliğinde , haricen cilt temizliğinde ve kaşıntılarında tavsiye edilir.

Gül yağı; Cilt temizliğinde cildin canlılık kazanmasında , yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Yağı; Saçları besleyici, vücudu rahatlatıcı ve dinlendirici etkileri vardır. Bölgesel ağrışatda masaj şeklinde uygulanır.

Isırgan Tohumu yağı; Saç diplerindeki hücreleri besleyebilir, Masaj şeklinde ağrıyan romatizmal bölgeye uygulanır.

Jojoba Yağı; A vitamini bakımından zengin bitkisel yağlar dandır. Cildin yağ dengesini kazanmasına yardımcıdır. Deri döküntüleri ve traş sonrası tahriş olan ciltte kullanılması tavsiye edilir.

Karanfil Yağı; Gargara yolu ile ağız içi yaraların iyileşmesine, diş ağrılarında ve ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.

Kayısı çekirdeği Yağı; Cilt temizliğinde kullanılır. Tüm cilt tiplerine uyumludur. Göz çevresi kırışıklıklarına ve yaşlanma belirtilmesinin giderilmesine yardımcı olur.

Kekik Yağı; Nefes darlığı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde ve öksürük  kesici olarak tavsiye edilir.

Lavanta Yağı; Cilt temizliğinde kullanılır, Saçların beslenmesinde , cilt kaşıntılarında ve güneş yanıklarında kullanılması önerilir.

Mavi Anemon Çiçeği Yağı; Anti-aging etkisi ile bilinmektedir. Cilde masaj yaparak özellikle akşamları uygulanır.Kırışıklık oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Okaliptus Yağı; Antiseptik özelliği nedeniyle akne sorununu gşdermeye yardımcı olur.Aromaterpide konsantrasyon toplamak için kullanılır.

Papatya Yağı; Pişik,cilt yanıkları, güneş yanıklarında kullanılır. Ayrıca oturma banyosu şeklinde kullanılır.

Sarı Kantaron Yağı; Yara ve yanıklarda günlük olarak kullanılır. Cildi beslemeye yardımcıdır.

Sarımsak  Yağı ; Masaj yoluyla saç diplerine uygulanmasında saç köklerindeki hücreleri beslemeye yardımcı olur.

Üzüm Çekirdeği Yağı; Cilde masaj  yoluyla uygulandığında cildi besler ve yaşlanma etkilerini önlemeye yardımcı olur.

Yasemin Yağı; Aromaterapide ruhsal sıkıntılı durumlarda gevşemeyi, stres ve yoğunluğun giderilmesinde , dikkatin toplanmasına yardımcı olur.

,

 

 

 

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*