Cilt için en iyi Bitkisel Yağlar Şifaniyetine

Sağlığımız kadar güzelliğimizde doğanın mucizelerinde saklı. Bitki öz ve yağların rahatlatıcı ,tedavi edici, parlaklık, canlılık verici ve besleyici özelliklerinde faydalanmak kim istemez ki? Cilt bakımına ve güzelliğine en iyi gelen bitkisel yağlardan başlıcaları;

Cilt için en iyi gelen bitkiler -Şifalı Yağlar


 https://www.sifaniyetine.com/upload/images/biberiye.jpgBiberiye yağı ; Akdeniz bölgesinde yaygın olan biberiye bitkisinin çiçeklerinden elde edilir. Cildi besler ve canlı parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Yapısı itibariyle tazeleyici ve enerji vericidir

 

 

 

https://www.sifaniyetine.com/upload/images/lavanta-lavender.jpg

 

 

 

Lavanta yağı; Lavanta, doğanın bizlere sunduğu mavi mor beyaz renklerden oluşan ve içimize kadar işleyen ferah, taze duygular uyandıran kokusuyla mucize bir çiçektir.Yatıştırıcı, iyileştirici, dezenfekte edici, onarıcı ve dengeleyici özelliktedir. Cildi rahatlatır. 

 

 

     Badem yağı; Soğuk pres yöntemiyle elde edilen badem yağının cildi besleyici, koruyucu ve onarıcı etkileri vardır. Aynı zamanda cildi yumuşatır

 

 

 

 

Susam yağı; İçeriğinde yüksek oranda Omega 9 bulundurması bu yağın ısıya karşı toleransını artırmaktadır. Soğuk press yöntemiyle yapısı bozulmayarak elde edilen susam yağının koruma faktörü SPF 45'e yakındır. Susam yağı ve antioksidanlar ile zenginleştirilerek hazırlanan güneş ürünleri cilt için hem koruyucu hemde besleyici özelliktedir.


Jojoba yağı; Güney Amerikada yetişen jojoba bitkisinin çekirdeğinden elde edilir. Aslında yağdan çok muma yakın özelikler gösterdiğinden dolayı antibakteriyel olup dayanıklılığı yüksektir. Cilt tarafından emilimi hızlı olup gözenekleri açıcı, sivilce ve akne oluşumunu engelleyicidir.


Fındık yağı; Hafif bir yağdır. Bu özelliğinden dolayı cilt tarafından hızlıca emilir ve cilt dokusunu sıkılaştırıcı ve toparlayıcı etkileri mevcuttur. İyi bir nem tutucudur.


Portakal yağı; C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca çok iyi bir arındırıcıdır. Bu özelliğinden dolayı temzleyici cilt ürünlerinde yaygın olarak kullanılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*