Cilt bakımı ve Doğal yüz bakım önerileri ve maskeleri

Cilt bakımı nasıl olur, cilt lekelerine, sivilcelere, cilt kuruluğuna neler iyi gelir, güneş lekelerini nasıl yok edebilirim? Bu ve bunun gibi yüzlerce sorunu , soruyu sürekli konuşup, kendimiz ve sevdiklerimiz için hangisinin doğru olup olmadığını araştırıyoruz.Çünkü cildimiz bizim en şaşırtıcı (ve de en büyük )organımız. Vücudumuzu sıcak tutarken aynı zamanda bizi olumsuz diş etkilerden, bakteri, virüslerden korur.Bu nedenle cildimizi korumalı , yapısını bilmeliyiz, ve doğru ürünü doğru şekilde uygulamayız.İster satın alarak istenirse evde kendimiz yaparak. Bu yazımızda Cildimiz için neler doğru yöntem ve neleri uyguladığımızda cilt bakım ve cilt güzelliği sağlanmış olabileceğimizi bulacaksınız. Aynı zamanda cildimize iyi gelen doğal öneriler ve cilt bakım maske tariflerinden bahsedeceğiz. Unutulmamalıdır ki; genler, stres düzeyi, doğru beslenmeme, ilaç, mevsim değişiklikleri ve diğer çevresel faktörlerin her biri cildin korunması ve cilt bakımında kritik rol oynar.

İşte adım adım temel cilt bakım ve cilt güzelleştirme ;

Cilt Bakımı ve Cilt Güzelliği

 Neye iyi gelir?

 Neden  ihtiyacım var?

Temizlik

Nazik ve suda çözünen temizleyiciler ciltte oluşan bakteri, yağ ve makyaj kalıntılarını cildimizden   kaldırır.

Su ile durulama yüzünüzü temizlemek için yeterli değildir. İyi bir temizleyici ve ılık su ; cilt yüzeyindeki birikintileri ve yağ kalıntılarını temizler. Yüzünüz temiz olduğunda, kullandığınız diğer ürünler daha iyi sonuç verecektir.

Tonik

Temizliğin ikinci aşaması olup, ciltte son kalan  kalıntıların  temizlenmesine yardımcı olur. Kurutmayan  ve esans olmayan tonikleri tercih edin.

Cildinizin PH ve asit seviyesini normale döndürüp, dengeyi sağlar.Serbest radikallerin ortaya çıkardığı yaşlanma etkilerini de giderecektir.

Nemlendirme

Temizledikten hemen sonra uygulayacağınız  nemlendirici ; Cilt bariyerinizi korur. Cildinizdeki sert ve kuru hücreleri yumuşatarak cildin elastikiyetini kazandırır.

İyi bir nemlendirici ; cilt için  hem anti-aging koruma hem de onarım sağlar. Cilt sağlıklı, pürüzsüz ve yumuşak olur.

Koruma

Güneş koruyu kullanmak cilt bakımında en kritik olandır.

Güneş ışınları; Kırışıklıklar, kahverengi lekeler ve diğer yaşlanma belirtilerinin 1 numaralı nedenidir.

 

 

Yüz bakımı için bazı  doğal öneriler;

 

Sivilceye ne iyi gelir; Sivilceler nasıl geçer;  Sivilceler için en etkili ve hızlı çözüm  karbonattır. Elma sirkesi , çay ağacı yağı, Hindistan cevizi yağı bir miktar su ve pamuk  yardımı ile sivilceli bölgeye uygulanır.

 

Cilt lekelerine ne iyi gelir; Cilt lekeleri için en doğal yöntem C vitamini bakımından zengin Limon suyudur.

Siyah nokta temizleme; siyah noktaları temizlemek için doğal önerilerden biri  olarak elma sirkesini verebiliriz. Yarım su bardağı suya, 4 çorba kaşığı elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra ateşi kısın ve başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun, 10-15 dakika buhar verin.  Sulandırılmış elma sirkesi ile cildinizi silin .Haftada 2 defa uyguladığınız  doğal yöntemle siyah noktaların geçtiğini ve yüzünüzün siyah noktalardan arındığını göreceksiniz.

 

Cilt bakım ve Güzellik sırları;

 

Doğal yüz maskeleri;  Cilt bakım ve güzelliği için evde uygulayacağınız doğal yüz maskelerinden  bazıları;

  • Türk kahvesi ve Ozon yağı maskesi; İçtiğiniz kahvenin telvesi soğuduktan sonra cildinize uygulayınız .10-15 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayınız. Cildinizin nefes aldığını hissedeceksiniz. Doğal yüz maskesi ile cildinize ferahlık ve canlılık gelecektir. Eğer cildiniz kuru ise karışıma 1 ,2 damla zeytinyağ ekleyebilirisiniz.

  • Maya maskesi. 1 adet yaş mayayı 1 yemek kaşığı ılık su ile karıştırıp macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz karışımı cildinize uygulayın. Maya ile  hücreleriniz yenilenerek  cildinize parlaklık gelecektir.

 

 

 

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*