Chia tohumu nedir nasıl tüketilir Chia tohumu zayıflatır mı

Hem içerdiği omega 3, kalsiyum ve protein sayesinde vücut bağışıklığımızı kuvvetlendiren hem de lifli olması ve tok tutması sayesinde yağlarımızdan kurtulmamız için uzmanların önerdiği besin Chia tohumu. Chia tohumu doğal yağ yakıcı kürlerin başında gelmektedir. Bu yazımızda etkili bir kür tarifi vereceğiz. Hemen uygulamak isteyeceksiniz.

CHİA TOHUMU NEDİR? 

Sağlıklı lif ve Omega 3 açısından oldukça zengindir.İçeriğinde bulunan Triptofan sayesinde kolayca doyuluyor, Kalsiyum bakımından ise oldukça güçlü bir besindir. Aynı zamanda  protein kaynağı olup kolestorel içermemektedir.Diyet ve sporumuza paralel tüketeceğimiz chia tohumu ile özellikle göbek bölgesinde ki yağlarımızdan kolayca kurtulabiliyoruz.

CHİA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR? 

Chia tohumu genellikle çiğ olarak tüketilir. Yogurtla, sütle  salatalarda , smoothilerde  kullanabileceğiniz gibi, omletlerinizde, yemeklerinizde pişirerek de tüketebilirisiniz.

Chia Tohumu ve Limon biraraya gelince çok güçlü bir yağ yakıcı kür haline gelmektedir.

Limon ;Güçlü C vitamini ve A vitamini içerir. Zengin potasyum ve bakır kaynağıdır.Metobalizmayı çalıştırmada çok etkilidir.

CHİA TOHUMU İLE ZAYIFLAMA İÇİN ETKİLİ KÜR TARİFİ ; 

Yağ Yakımında Etkili Kür Tarifi ;

1 yemek kaşığı Chia Tohumu 

1/2 limon suyu 

1 yemek kaşığı  organik bal

1,5 su bardağı  ılık içme  suyu

 

Chia Tohumunu minerallerinin ve liflerin çıkması için ılık suda 2 saat bekletiyoruz. Suda bekledikçe toprak rengini alacak ve ılık suyla çıkan lifler sayesinde jelimsi kıvama gelecektir.Daha sonra diğer malzemeleri de  katarak robottan geçiriyoruz. İçeceğimiz hazırdır. 

Afiyet olsun, şifa olsun 

 

 

 

1 Yorum

  1. Yasam pare

    Afiyet olsun

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*