Aspir yağı nedir Aspir yağının faydaları nelerdir

Aspir yağı; anti oksidan etkiye sahip olup kolesterol düşürmeye , kan şekerini yönetmeye, saç ve cilt sağlığına , vücuttaki yağ yakımına ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar bir çok faydaları bulunmaktadır. Sizi zararlı kimyasallar taşımadan baştan aşağıya fayda sağlayan bir yağa sahip olsanız harika olmaz mı?

Bu yazımızda  özel bir yağdan bahsedeceğiz , evet aspir yağından bahsedeceğiz.

 Aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Anavatanı Güneydoğu asyadır. Akdeniz bölgesinde de yetiştirilir. Aspir yağı vücuda faydalı olan asitleri içeren bir yağdır. Bu asitler vücudun dengesini korur ve kolestrolü dengelemeye yardımcı olur. İçinde yüksek oranda linoleik yağ ve omega 3 ve 6 yağ asitlerini barındırır.

 

Aspir yağı  renksizdir kozmetikten ve  yemek pişirme yağı olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Aspir yağının faydaları;

Aspir yağının sağlığımıza olumlu etkileri yapılan araştırmalarda belirtilmiştir. Çeşitli kalp rahatsızlıkları, şeker hastalığı ,kolestrol ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları düzenlemeye kadar bir çok  fayda sağladığı belirtilmektedir.

Bazılarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz;

Diabetsiz yaşam;  Aspir yağı  içeriğinde yüksek miktarda omega 6 yağ asidi ihtiva eder.

Omega 6 esansiyel yağ asididir ve vücudumuzda bu yağ bulunmamaktadır, ancak yediklerimizden bu yağı alabiliriz. Omega-6 yağ asidi , kan şekeri seviyesini  iyi yönetir. Ay çiçek yağında Omega-6 % 65 civarındayken aspir yağında bu oran %75’lere çıkmaktadır.

Saç sağlığı; Aspir yağı oleik yağı bakımından zengindir. Bu yağ saç derisini  besler. Saç derisindeki kan dolaşımını artırarak saçın  uzamasını sağlar. Bunun dışında saçları parlak ve sağlam görünmesini sağlar.

Obezite önleme ; Tabiki tek bir faktör obeziteyi önlemeye yardımcı olmaz  Bunların içinde en önemlisi bitkisel yağların fazla tüketilmesi olduğu bilinmektedir. Aspir yağı içerisinde bulunan omega-6 yağ asidi depolamak yerine yağ yakar. Diyetlerinizde aspir yağını bu anlamda kullanabilirsiniz.

Cilt bakımı; Aspir yağında linoleik asidin bol olması nedeniyle cildin kalitesini ve dokunuşunu iyileştirmek için idealdir.İnsan derisinde ki sebun ile birleşerek  ölü hücreleri arındırır. Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesine ve genç  görünmesini sağlar.

 

Aspir yağı saça nasıl uygulanır?

  1. Öncelikle saçlarınızı ıslatın ve tarayın

  2. Avucunuza birkaç damla aspir yağı alın

  3. Kafa derisine nazikçe uygulayın

  4. Yağı eşit miktarda saça yaymak için tarayın

  5. 1 saat en az el değmeden bırakın

  6. Şampuan ile iyice durulayın

  7. Her hafta bu işlemi yapabilirisiniz.

Aspir yağı cilde nasıl uygulanır?

  1. 10 -15 damla Aspir yağını antioksidan bir başka yağ ile ( tercihen üzüm çekirdeği yağı) ile birklikte karıştırın.

  2. Bu karışımı bir şişeye boşaltın ve buzdolabında saklayın.

  3. Yüzünüzü temizleyin.

  4. Yüzünüze birkaç damla karışımdan sürerek hafif masaj yaparak uygulayın

 

        Düzenli uyguladığınıda etkili sonuçlar alacağınızı göreceksiniz.

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*